3 Ocak 2009 Cumartesi

Kolsuz düz örgü süveter modeli ve açıklaması


Beden MEDIUM

Malzemeler: 6 numara şiş,7 numara dairesel şiş,naylon ağırlıklı fazla kalın olmayan uygun ip.

Yapılışı:

ARKA

6 numara şişe 72 ilmek ile başlayın.2 sıra düz örün.Sonraki 4 sıra boyunca düz tarafı düz ters tarafı ters örün.Bu 4 sırayı tamamladıktan sonra

1.sıra (düz sıra): Düz örün başta ve sonda 1'er ilmek kesin.

Sonraki her 6. sırada (2 defa) ve ondan sonrada her 4.sırada (3 defa) sıra başında ve sonunda 1'er ilmek kesin.Elimizde 60 ilmek kalmış olacak.2,5cm kadar yine normal örmeye devam edin,son ördüğünüz sıra ters olacak.

Düz sırada:Düz örülecek sıra başında ve sonunda 1'er ilmek arttırılacak.Sonra her 6. sırada (5 defa) sıra başında ve sonunda 1'er ilmek arttırılacak.(72 ilmek olacak)

Parça boyu 35 cm olana kadar normal örülecek.

Kol Şekli:

Sonraki iki sıranın başlangıcında 4'er ilmek kesilecek.Sonraki her sıranın sonunda 1'er ilmek kesilecek (6 defa 52 ilmek kalacak).Kol oyuntusu 20 cm olana kadar normal düz örülür.Yalnız bu parça bitirilmeden başka bir şişe alınarak yada geniş bir çengelli iğneye ilmekler geçirilerek bekletilecek.

ÖN

Kol oyuntusu 12,5 cm olana kadar arka parça gibi çalışılacak (elimizde 52 ilmek olacak ve 12,5 cm tamamlanırken son örülen sıra ters sıra olacak)

Boyun Şekli:

Düz sırada: 19 ilmek düz örülür,ortadaki 14 ilmek diğer ip yumağı ile kapatılır ve sıra sonuna kadar düz örülür.Her iki omuz ayrı yumaklarla ve aynı anda örülürken,boyun tarafında her 3 sırada 3 defa 1'er ilmek kesilir (16 ilmek kalacak).Yine kol oyuntusu 20 cm olana kadar düz örülür ve ilmekler kapatılmaz.

BİTİRME

Arka parça ve ön parça omuzları,3 şiş ile birleştirilerek kapatılır.(3 şiş ile birleştirme tekniğini aşağıya ekledim)

Boyun bandı:Bluzun ön tarafı size bakacak şekilde dairesel şişe arka parçada açıkta kalan ilmekleri alın ve boyun çevresinden,(arkadan aldığınız ilmeklerle birlikte toplam 64 ilmek olacak) ilmek almaya devam edin.6,5 cm oluncaya kadar 1 ters,1 düz örün ve kapatın.

Kol bandı:Yine bluzun ön yüzü size bakacak şekilde,dairesel şiş ile kol çevresinden 70 ilmek alın.Kesinlikle parçayı birleştirmeden 2 sıra düz örün ve ters sıra ile kesip bitirin.Bu işlemi diğer kola da uygulayın.VE bluzun yanlarını dikerek tamamlayın.

Hiç yorum yok: