24 Ocak 2009 Cumartesi

yuvarlak tığ işi yelek modeli

İp:350 gr
Tığ:1 numara
Fantezi yeleğe zincir çekip küçük halka yapın.üzerini 24 direk ile doldurun.İkinci sırada tığa dolayıp,iki defada çekerek ve direk aralarına 1 zincir çekip tekrar 24 direk örün.3 ncü sıraya tekrar direk aralarına 2 direk yaparak artırarak örün. 4 üncü sıradan sonra 1 sıra dolgu yapın. Üzerine zincir 6 sıra petek şeklinde örün. Başlangıçtan 18 cm sonra kol için 3 cm arka için 22 cm,diğer kol için 3 cm açıklık bırakarak 24 cm örün.Kol açıklığının her iki kenarına 1 cm sık trabzan yapın.Kenarı volkanlı olacak şekilde çapı 90 cm olarak devam edin.Kol açıklığının üst kısmını 11 cm dikin.90 cm çapındaki dairenin çevresine 2 sıra sık trabzan yaparak tamamlayın.

örgü kazak modeli veyapılışı


Arkaya 60 ilmekle başlayıp 4 numara şiş ile bir ters bir düz lastik örün.12 cm. uzunluğunda olunca,6 numara şişe geçirin. 2 düz örün,2 ilmeği toplayın.1 atın,2toplayın,1 atın.Bu şekilde örün.Sıra sonuna gelince,2 ilmeği düz örün.Dönüş sırasını ters örün.İkinci sırayı düz örün.Dönüş sırasını ters örün.Üçüncü sırada,birinci sıradaki örgüyü yaparak kol kesimine kadar örün.Kol kesimini 2-1 yapın.2 ilmek düz örgüden sonra ara ara 1 ilmek keserek yakaya kadar örün.Yakaya gelince düz olarak kapatın.
Ön:Öne 60 ilmekle başlayın.Arkadaki gibi lastikten sonra ajur yapın.Ön ortasında2 ilmek ters, 10 ilmek düz,2 ilmek ters örüp(saç örgüsü için),devamında ajur örün.4-5 sırada 10 düz ilmeği saç örgüsü olarak burun.Kol kesimini arkadaki gibi yapın.
Kol:46 ilmekle başlayın.7 cm.lastik örün.Sonra 6 numara şiş ile ajur kısmına devam edin.Kolu 2-1 kesin.Kolun her iki tarafında bıraktığınız 2 düz ilmekten sonra ara ara 1 ilmek keserek kolu tamamlayın.
Yaka çevresinden ilmek alın. 4 numara şiş ile 4 cm. lastik örüp bluzu bitirin.Ekru renk iplikle yakayı süsleyin.

örgü bolero modeli


Boleroya arkadan başlayın.58 ilmekle 8 sıra örün.Şişin her iki tarafınakol için 62 ilmek atarak her iki tarafta 3 düz,2 ters,2düz,7 ters olarak örün.Diğer ilmekleri düz örün.Kol ağzında 2 ilmeği kaydırıp zikzak olarak devam edin.24 cm sonra arka yaka açıklığını yapın.Arka yakadan sonra,ön yaka oyuntusunu yaparak devam edin.Ön yaka oyuntusun bitiminden 14 cm sonra ilmekleri ortalayarak her sırada 1'er ilmek eksiltip öndeki ters ve açıklığını yapın.Kol için artırdığınız ilmek başlangıcından 48 cm sonra artırdığınız ilmekleri(64) her iki taraftan kesin.Önde eksilterek devam ettiğiniz açıklığı 8 sıra sonra tamamlayın.Önün çevresine ve arkanın etek ucuna ördüğünüz bantı dikin.Boyun çevresinden ilmek alıp 2 düz,2 ters 10 cm lastik örüp tamamlayın.Kol ağzında ve banttaki topları iplik dolayarak yapın.Zikzak aralarına arkadan bağlayarak tamamlayın.
Şapkaya tepeden başlayın.Sık iğne olarak devam edin. Baş çevresine gelince kenar kısmı için artırarak 6 cm örün.Bir tarafına tığla çiçek yaparak dikin.

ve işte yine bebek battaniyeleri




yine çeşit çeşit örgü battaniyeler. bu sitede örgüye doyacaksınız. aradığınız her örgüyü burada bulacak ve başka bloglara gitmenize gerek kalmayacak. yanlız örgü bilen hanımlara. yapılışları bazılarının yok. eğer örgü bilenler not yazarlarsa yapılışları hakkında bende bilmeyenler için yayınlarım. yorumlarınızı bekliyorum örgücüler.


hayvanlı bebek battaniyesi modelleri



hayvan figürleriyle işlemeli bebek battaniyesi modelleri



örgü bebek battaniyeleri




işte netten bulduğum bebek battaniyesi modelleri


motifli örgü patik modelleri




kare motifler birleştirilerek kolay örülmüş patik modelleri



elörgüsü terlik ve ayakkabı modelleri








elörgüsü terlik ve ayakkabı modelleri

bebekler için örgü patik modelleri



bebekler ve cocuklarınız için elörgüsü patik modelleri. bazılarını bircok blogda görmüşsünüzdür ama bazıları taze geldi...
netten...

bağcıklı boyundanlık modelleri



bagcıklı boyundanlık modelleri. aynı modelin farklı renkleri. yapımı basit ve kullanışlı bir model. atkı kullanmasını sevmeyenler bir tane örsünler çok güzel bence. sizcede...

örgü eldiven modelleri ve yapılış






40 ilmekle başlayıp 1 sıra haroşa örüyoruz kızrılmasın diye.


4 düz 1 haroşa, 4 düz bir haroşa şeklinde 2 sıra yapıyoruz.


4 düz ördüklerimizi 2-2 ilmekleri yer değiştiriyoruz ki burada burgu oluyor.



Başparmak kısmına geldiğimizde tam ortayı bulup orada bir ilmek kenarından 1 er tane arttırma yapıyoruz. O arttırdığımız ilmeği burarak örüyoruz ki delik olmasın.


Başparmak içine girecek kadar arttırma yapıyoruz her sırada. Şimdi sadece başparmak kısmını kesiyoruz. Diğer ilmekleri 2 parmak kadar ördükten sonra kesiyoruz.